[Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

hlolli
In case someone on Linux experienced similar error message but I'm getting this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`

[100%] Built target csound-static
+ emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o CsoundObj.bc
+ emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
+ emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'', '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'', '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'', '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'', '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' , '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getTableLength'\'', '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'', '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'', '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'', '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'', '\''_FileList_getFileCount'\'', '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'', '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'', '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'', '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc FileList.bc libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o libcsound.js
/opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error loading file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
ERROR:root:Failed to run llvm optimizations: 
WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not exist.

which could be caused by the libsndfile error Im getting:

checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
note that input files without a known suffix are ignored, make sure your input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc', '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm', '.mii', '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll', '.h', '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
no

the libsndfile build still continues to the end.


Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: [Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

Steven Yi
Did you run download_and_build_libsndfile_wasm.sh before running
build-wasm.sh?  Also, what version of emscripten are you using?

On Mon, Jul 24, 2017 at 12:19 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:

> In case someone on Linux experienced similar error message but I'm getting
> this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`
>
> [100%] Built target csound-static
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o
> CsoundObj.bc
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
> + emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s
> LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s
> 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'',
> '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'',
> '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'',
> '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'',
> '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'',
> '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' ,
> '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getTableLength'\'',
> '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'',
> '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'', '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'',
> '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'', '\''_FileList_getFileCount'\'',
> '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'',
> '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'',
> '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'',
> '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'',
> '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc FileList.bc
> libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o libcsound.js
> /opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error loading
> file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
> ERROR:root:Failed to run llvm optimizations:
> WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not exist.
>
> which could be caused by the libsndfile error Im getting:
>
> checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
> note that input files without a known suffix are ignored, make sure your
> input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc',
> '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm', '.mii',
> '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll', '.h',
> '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
> no
>
> the libsndfile build still continues to the end.
>
>
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: [Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

hlolli
yes, I wrote it in bit of rush, but the later error message appears during `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` but wont kill the script, just continues as if all succeeded, so my suspicion lies there.

The version from the emsdk-portable installer is "1.37.16"

2017-07-24 18:27 GMT+02:00 Steven Yi <[hidden email]>:
Did you run download_and_build_libsndfile_wasm.sh before running
build-wasm.sh?  Also, what version of emscripten are you using?

On Mon, Jul 24, 2017 at 12:19 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:
> In case someone on Linux experienced similar error message but I'm getting
> this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`
>
> [100%] Built target csound-static
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o
> CsoundObj.bc
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
> + emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s
> LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s
> 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'',
> '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'',
> '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'',
> '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'',
> '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'',
> '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' ,
> '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getTableLength'\'',
> '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'',
> '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'', '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'',
> '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'', '\''_FileList_getFileCount'\'',
> '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'',
> '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'',
> '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'',
> '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'',
> '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc FileList.bc
> libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o libcsound.js
> /opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error loading
> file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
> ERROR:root:Failed to run llvm optimizations:
> WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not exist.
>
> which could be caused by the libsndfile error Im getting:
>
> checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
> note that input files without a known suffix are ignored, make sure your
> input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc',
> '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm', '.mii',
> '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll', '.h',
> '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
> no
>
> the libsndfile build still continues to the end.
>
>
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here

Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: [Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

hlolli
The last messages of the `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` are

3 warnings generated.
  CCLD   sndfile-salvage
make[1]: Leaving directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25/programs'
make[1]: Entering directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'
make[1]: Nothing to be done for 'all-am'.
make[1]: Leaving directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'

Nothing to be done.. even after I removed the directory and reran the script, looks suspicious.

2017-07-24 20:02 GMT+02:00 Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>:
yes, I wrote it in bit of rush, but the later error message appears during `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` but wont kill the script, just continues as if all succeeded, so my suspicion lies there.

The version from the emsdk-portable installer is "1.37.16"

2017-07-24 18:27 GMT+02:00 Steven Yi <[hidden email]>:
Did you run download_and_build_libsndfile_wasm.sh before running
build-wasm.sh?  Also, what version of emscripten are you using?

On Mon, Jul 24, 2017 at 12:19 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:
> In case someone on Linux experienced similar error message but I'm getting
> this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`
>
> [100%] Built target csound-static
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o
> CsoundObj.bc
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
> + emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s
> LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s
> 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'',
> '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'',
> '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'',
> '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'',
> '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'',
> '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' ,
> '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getTableLength'\'',
> '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'',
> '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'', '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'',
> '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'', '\''_FileList_getFileCount'\'',
> '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'',
> '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'',
> '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'',
> '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'',
> '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc FileList.bc
> libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o libcsound.js
> /opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error loading
> file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
> ERROR:root:Failed to run llvm optimizations:
> WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not exist.
>
> which could be caused by the libsndfile error Im getting:
>
> checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
> note that input files without a known suffix are ignored, make sure your
> input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc',
> '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm', '.mii',
> '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll', '.h',
> '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
> no
>
> the libsndfile build still continues to the end.
>
>
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here


Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: [Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

hlolli
Got it working!

On my Fedora I updated the pkgconf and tried again

 libpkgconf               x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        30 k
 pkgconf                  x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        29 k
 pkgconf-m4               noarch       1.3.8-1.fc26        updates        13 k
 pkgconf-pkg-config       x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        12 k

The messages didn't look promising at the end of the compilation

cp: cannot stat 'build-wasm/libcsound.js.map': No such file or directory

but it didn't matter, examples are running, all works.

2017-07-24 21:00 GMT+02:00 Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>:
The last messages of the `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` are

3 warnings generated.
  CCLD   sndfile-salvage
make[1]: Leaving directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25/programs'
make[1]: Entering directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'
make[1]: Nothing to be done for 'all-am'.
make[1]: Leaving directory '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'

Nothing to be done.. even after I removed the directory and reran the script, looks suspicious.

2017-07-24 20:02 GMT+02:00 Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>:
yes, I wrote it in bit of rush, but the later error message appears during `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` but wont kill the script, just continues as if all succeeded, so my suspicion lies there.

The version from the emsdk-portable installer is "1.37.16"

2017-07-24 18:27 GMT+02:00 Steven Yi <[hidden email]>:
Did you run download_and_build_libsndfile_wasm.sh before running
build-wasm.sh?  Also, what version of emscripten are you using?

On Mon, Jul 24, 2017 at 12:19 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:
> In case someone on Linux experienced similar error message but I'm getting
> this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`
>
> [100%] Built target csound-static
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o
> CsoundObj.bc
> + emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
> + emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s
> LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s
> 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'',
> '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'',
> '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'',
> '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'', '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'',
> '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'', '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'',
> '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' ,
> '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'',
> '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'', '\''_CsoundObj_getTableLength'\'',
> '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'',
> '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'', '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'',
> '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'', '\''_FileList_getFileCount'\'',
> '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'',
> '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'',
> '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'',
> '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'',
> '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc FileList.bc
> libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o libcsound.js
> /opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error loading
> file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
> ERROR:root:Failed to run llvm optimizations:
> WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not exist.
>
> which could be caused by the libsndfile error Im getting:
>
> checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
> note that input files without a known suffix are ignored, make sure your
> input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc',
> '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm', '.mii',
> '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll', '.h',
> '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
> no
>
> the libsndfile build still continues to the end.
>
>
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here



Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: [Csnd] wasm installation error `Failed to run llvm optimizations`

Steven Yi
Wow, didn't expect pkgconfig to be an issue, but glad that's working
now.  I checked my build-wasm folder and I have a libcsound.js.map so
I'm not sure what's going on there.

On Mon, Jul 24, 2017 at 3:51 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:

> Got it working!
>
> On my Fedora I updated the pkgconf and tried again
>
>  libpkgconf               x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        30
> k
>  pkgconf                  x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        29
> k
>  pkgconf-m4               noarch       1.3.8-1.fc26        updates        13
> k
>  pkgconf-pkg-config       x86_64       1.3.8-1.fc26        updates        12
> k
>
> The messages didn't look promising at the end of the compilation
>
> cp: cannot stat 'build-wasm/libcsound.js.map': No such file or directory
>
> but it didn't matter, examples are running, all works.
>
> 2017-07-24 21:00 GMT+02:00 Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>:
>>
>> The last messages of the `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` are
>>
>> 3 warnings generated.
>>   CCLD   sndfile-salvage
>> make[1]: Leaving directory
>> '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25/programs'
>> make[1]: Entering directory
>> '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'
>> make[1]: Nothing to be done for 'all-am'.
>> make[1]: Leaving directory
>> '/home/hlolli/csound/csound/emscripten/deps/libsndfile-1.0.25'
>>
>> Nothing to be done.. even after I removed the directory and reran the
>> script, looks suspicious.
>>
>> 2017-07-24 20:02 GMT+02:00 Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>:
>>>
>>> yes, I wrote it in bit of rush, but the later error message appears
>>> during `download_and_build_libsndfile_wasm.sh` but wont kill the script,
>>> just continues as if all succeeded, so my suspicion lies there.
>>>
>>> The version from the emsdk-portable installer is "1.37.16"
>>>
>>> 2017-07-24 18:27 GMT+02:00 Steven Yi <[hidden email]>:
>>>>
>>>> Did you run download_and_build_libsndfile_wasm.sh before running
>>>> build-wasm.sh?  Also, what version of emscripten are you using?
>>>>
>>>> On Mon, Jul 24, 2017 at 12:19 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]>
>>>> wrote:
>>>> > In case someone on Linux experienced similar error message but I'm
>>>> > getting
>>>> > this error at the end of running `sh ./build-wasm.sh`
>>>> >
>>>> > [100%] Built target csound-static
>>>> > + emcc -s LINKABLE=1 ../src/CsoundObj.c -I../../include -Iinclude -o
>>>> > CsoundObj.bc
>>>> > + emcc -s LINKABLE=1 ../src/FileList.c -Iinclude -o FileList.bc
>>>> > + emcc -O3 -g4 -s WASM=1 -s 'BINARYEN_METHOD='\''native-wasm'\''' -s
>>>> > LINKABLE=1 -s RESERVED_FUNCTION_POINTERS=1 -s
>>>> > 'EXPORTED_FUNCTIONS=['\''_strlen'\'', '\''_CsoundObj_new'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_compileCSD'\'', '\''_CsoundObj_render'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_evaluateCode'\'', '\''_CsoundObj_start'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_compileOrc'\'', '\''_CsoundObj_readScore'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getOutputBuffer'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getControlChannel'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_setControlChannel'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getInputBuffer'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getKsmps'\'', '\''_CsoundObj_performKsmps'\'' ,
>>>> > '\''_CsoundObj_reset'\'', '\''_CsoundObj_getInputChannelCount'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getOutputChannelCount'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getTableLength'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getTable'\'','\''_CsoundObj_getZerodBFS'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_pushMidiMessage'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_setMidiCallbacks'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_setOutputChannelCallback'\'',
>>>> > '\''_FileList_getFileCount'\'',
>>>> > '\''_FileList_getFileNameString'\'', '\''_CsoundObj_prepareRT'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_getScoreTime'\'', '\''_CsoundObj_setTable'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_setStringChannel'\'', '\''_CsoundObj_destroy'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_openAudioOut'\'', '\''_CsoundObj_closeAudioOut'\'',
>>>> > '\''_CsoundObj_play'\'', '\''_CsoundObj_pause'\'']' CsoundObj.bc
>>>> > FileList.bc
>>>> > libcsound.a ../deps/libsndfile-1.0.25/libsndfile-wasm.a -o
>>>> > libcsound.js
>>>> > /opt/emsdk-portable/clang/fastcomp/build_incoming_64/bin/opt: error
>>>> > loading
>>>> > file '/tmp/emscripten_temp_ehQlCn_archive_contents/add_7701dfb5.o'
>>>> > ERROR:root:Failed to run llvm optimizations:
>>>> > WARNING:root:Note: Input file "@/tmp/tmpMKeggv.response" did not
>>>> > exist.
>>>> >
>>>> > which could be caused by the libsndfile error Im getting:
>>>> >
>>>> > checking dynamic linker characteristics... ERROR:root:no input files
>>>> > note that input files without a known suffix are ignored, make sure
>>>> > your
>>>> > input files end with one of: ('.c', '.C', '.i', '.cpp', '.cxx', '.cc',
>>>> > '.c++', '.CPP', '.CXX', '.CC', '.C++', '.ii', '.m', '.mi', '.mm',
>>>> > '.mii',
>>>> > '/dev/null', '.bc', '.o', '.obj', '.lo', '.dylib', '.so', '.a', '.ll',
>>>> > '.h',
>>>> > '.hxx', '.hpp', '.hh', '.H', '.HXX', '.HPP', '.HH')
>>>> > no
>>>> >
>>>> > the libsndfile build still continues to the end.
>>>> >
>>>> >
>>>> > Csound mailing list [hidden email]
>>>> > https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
>>>> > https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and
>>>> > features can
>>>> > be posted here
>>>>
>>>> Csound mailing list
>>>> [hidden email]
>>>> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
>>>> Send bugs reports to
>>>>         https://github.com/csound/csound/issues
>>>> Discussions of bugs and features can be posted here
>>>
>>>
>>
>
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here
Loading...