[Csnd] Shredulator help

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Csnd] Shredulator help

hlolli
Evening csounders,

I'm struggling to find out what's causing the amps from the opcode I made from Iain's Shredulator to be close to 0 after the first score event https://pastebin.com/raw/nBsTvs43

I tried adding init 0 to all the a-rates variables, still same, leaning toward some memory leak as this acrually crashes csound-api for Node (Nwhetsell's package).

B  0.000 ..  3.000 T  3.000 TT  3.000 M:  0.30066  0.24804
B  3.000 ..  6.000 T  6.000 TT  6.000 M:  0.00128  0.00228
B  6.000 ..  8.000 T  8.000 TT  8.000 M:  0.00041  0.00026

Best,
Hlöðver

ps I'm running the newest develop branch
pss. this is the error I get from running in the nodejs csound-api (of course unrelated topic to this list)

malloc.c:2369: sysmalloc: Assertion `(old_top == initial_top (av) && old_size == 0) || ((unsigned long) (old_size) >= MINSIZE && prev_inuse (old_top) && ((unsigned long) old_end & (pagesize - 1)) == 0)' failed.
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Csnd] Shredulator help

Steven Yi
I got the same amp values.  I think the issue is that you are using
random values from amp.  If you use "seed 0" in instr 0, you'll get
different amps, some audible, some not.  You might try adjusting your
iAmp1 and iAmp2 lines to not go between -60 db and 0 db, which is a
pretty wide range. (I tried with 3 instead of 60 and it was fine).

I did not get any malloc assertion errors here on Windows.

On Tue, Sep 26, 2017 at 3:12 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:

> Evening csounders,
>
> I'm struggling to find out what's causing the amps from the opcode I made
> from Iain's Shredulator to be close to 0 after the first score event
> https://pastebin.com/raw/nBsTvs43
>
> I tried adding init 0 to all the a-rates variables, still same, leaning
> toward some memory leak as this acrually crashes csound-api for Node
> (Nwhetsell's package).
>
> B  0.000 ..  3.000 T  3.000 TT  3.000 M:  0.30066  0.24804
> B  3.000 ..  6.000 T  6.000 TT  6.000 M:  0.00128  0.00228
> B  6.000 ..  8.000 T  8.000 TT  8.000 M:  0.00041  0.00026
>
> Best,
> Hlöðver
>
> ps I'm running the newest develop branch
> pss. this is the error I get from running in the nodejs csound-api (of
> course unrelated topic to this list)
>
> malloc.c:2369: sysmalloc: Assertion `(old_top == initial_top (av) &&
> old_size == 0) || ((unsigned long) (old_size) >= MINSIZE && prev_inuse
> (old_top) && ((unsigned long) old_end & (pagesize - 1)) == 0)' failed.
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Csnd] Shredulator help

hlolli
thanks for looking at this! it was simple as that, the randomness down to -60dB was the cause here. The malloc problem is unrelated, need to research it, could be my node settings.

Posted a working verion on my gist if someone wants to give this UDO a try

Best wishes Urugay,
Hlöðver

On 26 September 2017 at 23:18, Steven Yi <[hidden email]> wrote:
I got the same amp values.  I think the issue is that you are using
random values from amp.  If you use "seed 0" in instr 0, you'll get
different amps, some audible, some not.  You might try adjusting your
iAmp1 and iAmp2 lines to not go between -60 db and 0 db, which is a
pretty wide range. (I tried with 3 instead of 60 and it was fine).

I did not get any malloc assertion errors here on Windows.

On Tue, Sep 26, 2017 at 3:12 PM, Hlöðver Sigurðsson <[hidden email]> wrote:
> Evening csounders,
>
> I'm struggling to find out what's causing the amps from the opcode I made
> from Iain's Shredulator to be close to 0 after the first score event
> https://pastebin.com/raw/nBsTvs43
>
> I tried adding init 0 to all the a-rates variables, still same, leaning
> toward some memory leak as this acrually crashes csound-api for Node
> (Nwhetsell's package).
>
> B  0.000 ..  3.000 T  3.000 TT  3.000 M:  0.30066  0.24804
> B  3.000 ..  6.000 T  6.000 TT  6.000 M:  0.00128  0.00228
> B  6.000 ..  8.000 T  8.000 TT  8.000 M:  0.00041  0.00026
>
> Best,
> Hlöðver
>
> ps I'm running the newest develop branch
> pss. this is the error I get from running in the nodejs csound-api (of
> course unrelated topic to this list)
>
> malloc.c:2369: sysmalloc: Assertion `(old_top == initial_top (av) &&
> old_size == 0) || ((unsigned long) (old_size) >= MINSIZE && prev_inuse
> (old_top) && ((unsigned long) old_end & (pagesize - 1)) == 0)' failed.
> Csound mailing list [hidden email]
> https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to
> https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can
> be posted here

Csound mailing list
[hidden email]
https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND
Send bugs reports to
        https://github.com/csound/csound/issues
Discussions of bugs and features can be posted here

Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here