[Csnd] Error with an instrument that used to work

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Csnd] Error with an instrument that used to work

akjmicro
Hi devs, all,

Last year, I posted a composition that used an instrument I concocted, itself based on an instrument Victor Lazzarini had posted as a custom Karplus-Strong delay-line based instrument.

Well, somewhere along the line, the instrument stopped working in the newest Csound.

To add to the pain, I'm trying to go back to e.g. Csound5 and see if I can run it and verify it works, but of course, I cannot compile Csound5.19.01, because I get:

gcc -o atsa -Wl,-Bdynamic -Wl,-Bdynamic util/atsa_main.o -L. -L. -L/usr/local/lib -L. -L. -L/usr/lib/fltk-1.1 -L/usr/share/musicxml-v2 -lsndfile -lpthread -lpthread -lgomp -lm -lasound libcsound64.so.5.2 -lsndfile -ldl -lpthread -lm
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_dag_is_finished'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_get_num'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_count'
collect2: error: ld returned 1 exit status
scons: *** [atsa] Error 1
scons: building terminated because of errors.

Anyway, the score is here:


and the orchestra is here (the score only uses instrument #13):


Can someone tell me what is wrong? When I render with the newest Csound6, I can no longer get individual pitches; it sounds like it's trying to create a pluck timbre, but only one pitch ends up sounding.

Thanks,

Aaron Krister Johnson
http://www.untwelve.org
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Csnd] Error with an instrument that used to work

Victor Lazzarini-2
Maybe the problem is with zak? Have you tried putting the instrument output directly to out?

I can’t see anything wrong with the
code. I don’t have a computer to test though.

Going back to csound 5 might be too radical. If it worked last year, it’s likely to br 6.08 or 6.07 

Victor Lazzarini
Dean of Arts, Celtic Studies, and Philosophy
Maynooth University
Ireland

On 25 Jul 2018, at 22:40, Aaron Krister Johnson <[hidden email]> wrote:

Hi devs, all,

Last year, I posted a composition that used an instrument I concocted, itself based on an instrument Victor Lazzarini had posted as a custom Karplus-Strong delay-line based instrument.

Well, somewhere along the line, the instrument stopped working in the newest Csound.

To add to the pain, I'm trying to go back to e.g. Csound5 and see if I can run it and verify it works, but of course, I cannot compile Csound5.19.01, because I get:

gcc -o atsa -Wl,-Bdynamic -Wl,-Bdynamic util/atsa_main.o -L. -L. -L/usr/local/lib -L. -L. -L/usr/lib/fltk-1.1 -L/usr/share/musicxml-v2 -lsndfile -lpthread -lpthread -lgomp -lm -lasound libcsound64.so.5.2 -lsndfile -ldl -lpthread -lm
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_dag_is_finished'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_get_num'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_count'
collect2: error: ld returned 1 exit status
scons: *** [atsa] Error 1
scons: building terminated because of errors.

Anyway, the score is here:


and the orchestra is here (the score only uses instrument #13):


Can someone tell me what is wrong? When I render with the newest Csound6, I can no longer get individual pitches; it sounds like it's trying to create a pluck timbre, but only one pitch ends up sounding.

Thanks,

Aaron Krister Johnson
http://www.untwelve.org
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Csnd] Error with an instrument that used to work

akjmicro
Hi thanks for the reply!

I found the error, and it was my error: the ksmps was set to 128, and the delay-line string instrument UDO needs ksmps=1...oops.

Mea culpa!

Cheers,
AKJ


Aaron Krister Johnson
http://www.untwelve.org

On Wed, Jul 25, 2018 at 4:54 PM, Victor Lazzarini <[hidden email]> wrote:
Maybe the problem is with zak? Have you tried putting the instrument output directly to out?

I can’t see anything wrong with the
code. I don’t have a computer to test though.

Going back to csound 5 might be too radical. If it worked last year, it’s likely to br 6.08 or 6.07 

Victor Lazzarini
Dean of Arts, Celtic Studies, and Philosophy
Maynooth University
Ireland

On 25 Jul 2018, at 22:40, Aaron Krister Johnson <[hidden email]> wrote:

Hi devs, all,

Last year, I posted a composition that used an instrument I concocted, itself based on an instrument Victor Lazzarini had posted as a custom Karplus-Strong delay-line based instrument.

Well, somewhere along the line, the instrument stopped working in the newest Csound.

To add to the pain, I'm trying to go back to e.g. Csound5 and see if I can run it and verify it works, but of course, I cannot compile Csound5.19.01, because I get:

gcc -o atsa -Wl,-Bdynamic -Wl,-Bdynamic util/atsa_main.o -L. -L. -L/usr/local/lib -L. -L. -L/usr/lib/fltk-1.1 -L/usr/share/musicxml-v2 -lsndfile -lpthread -lpthread -lgomp -lm -lasound libcsound64.so.5.2 -lsndfile -ldl -lpthread -lm
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_dag_is_finished'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_get_num'
libcsound64.so.5.2: undefined reference to `csp_set_count'
collect2: error: ld returned 1 exit status
scons: *** [atsa] Error 1
scons: building terminated because of errors.

Anyway, the score is here:


and the orchestra is here (the score only uses instrument #13):


Can someone tell me what is wrong? When I render with the newest Csound6, I can no longer get individual pitches; it sounds like it's trying to create a pluck timbre, but only one pitch ends up sounding.

Thanks,

Aaron Krister Johnson
http://www.untwelve.org
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here
Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here

Csound mailing list [hidden email] https://listserv.heanet.ie/cgi-bin/wa?A0=CSOUND Send bugs reports to https://github.com/csound/csound/issues Discussions of bugs and features can be posted here